0500 154 251

Sammonkatu 4, 50130 MIKKELI

Avoinna: Ma-Pe 08:00-16:30

Väestönsuojien tarkastus ja huolto

/

Väestönsuojien tarkastus ja huolto

Väestönsuojien tarkastus ja huolto

Väestönsuojan laitteet tarvitsevat säännöllistä huoltoa kuten muutkin kiinteistön laitteet. Väestönsuojien tiiveyskokeet tulee suorittaa kymmenen vuoden välein. Väestönsuojat suosittelemme tarkastettavan vuosittain päiväysten alaisten materiaalien kunnon    varmistamiseksi. Näin pidämme huolta, että väestönsuoja on käyttökunnossa varustuksen puolesta heti. Ilmenneiden vikojen korjaamisesta sovitaan tapauskohtaisesti. Laitteiden toiminnan tarkastuksesta tulee laatia tarkastuspöytäkirja, johon tehdään merkinnät suoritetuista tarkastuksista laitekohtaisesti. Tarkastuspöytäkirja on pyydettäessä esitettävä pelastusviranomaiselle.

Väestönsuojat rakennetaan lähinnä sodan varalle. Siksi suojaa ei vaadita pidettäväksi jatkuvasti käyttövalmiina. Väestönsuojaa voidaan käyttää vaikkapa kokoontumistilana, uimahallina, parkkihallina, metrotunnelina tai harrastustilana. Edellytyksenä on, että suoja voidaan tyhjentää ja laittaa käyttökuntoon 72 tunnissa. Normaaliolojen käyttö ei saa estää tarkastuksia tai tiiveyskoetta. Vähintään puolet suojan pinta-alasta on pidettävä vapaana yllättävää suojautumistarvetta varten.

Väestönsuoja on rakennettava rakennukseen tai rakennusryhmään, jonka pinta-ala on vähintään 1200 m2. Väestönsuojan on oltava kooltaan vähintään kaksi prosenttia kerrosalasta ja vähintään 12 m2. Lisäksi tarvitaan asianmukaiset aputilat. Teollisuus-, tuotanto-, varasto- ja kokoontumisrakennusten osalta väestönsuojan rakentamisvelvollisuuden raja on kuitenkin 1500 m2. Väestönsuojan rakentamisvelvollisuus kuuluu rakennuksen omistajalle.


Ota yhteyttä!

Jätä oheiseen lomakkeeseen yhteystietosi ja viesti meille, niin me otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.